Categories
Без категория

ПРАЗНИК НА КНИГАТА И ЧЕТЕНЕТО

в XIII ОУ „Св. Паисий Хилендарски“

гр. Стара Загора

23.04.2019 г.

            На 23.04.2019 г. от 13.30 ч. в XIII ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Стара Загора се проведе тържество под наслов: „Празник на книгата и четенето“. Мероприятието се организира в „Игротеката“ на училището, която бе стилно украсена  и трансформирана на тематични кътове.

Празникът започна с въвеждащо слово на водещата г-жа М. Танева относно повода за събитието и приветстваща рецитация на стихотворението „Кирил и Методий“ от Дария Танева  3в клас. Последва раздаване на специално изработено „литературно кафе“ от Дария (картинка със сентенция) съпроводено с провеждането на анкета от Александра 7а клас с въпросите: „Коя е любимата ти книга?“, Коя е последната прочетена от теб книга?“, „Има ли такава, която е повлияла на живота ти?“…

С вълнение и очакване се проведе конкурс за училищен вестник между отбори на пети, шести и седми клас. Представители от всеки клас презентираха своите разработки и разясниха нейните предимствата. Критериите по които журито оцени трите вестника бяха: дизайн, целесъобразна тематика и съдържание, рекламна стойност и езикова култура. Призовото първо място бе присъдено на отбора на седми клас, който бе удостоен с медал и грамота. Второ място бе отредено за  пети клас, а трето – за шести клас, отличени също с грамоти. Всички участващи получиха значки с мото: “Аз чета“ и заслужени аплодисменти.

Изключително забавни и атрактивни за присъстващите бяха фотопрезентациите на Марио и Алекс, на Джамила и Александра от 7 клас. включващи „Ползи от четенето“. Насмешки и усмивки предизвика  презентацията от фотоси на табели и надписи „Криворазбрана граматика“, която акцентира  на грешки, които допускат някои съвременни българи: „Омортаг“, „Кафемашина“, „Смолянски картофи от Девин“.

Деца от 1б клас под ръководството на г-жа И. Енева представиха „Забавно четене“ за да демонстрират  развлекателната страна на четенето и по този начин да мотивират и други ученици.

В края на тържеството група петокласници представиха рецитаторско майсторство на стихотворението „Приятели“ на Радой Ралин. С него организаторите апелираха към всички присъстващи на това: „Тържество на духа“, да останат приятели на книгата.

Специални поздравления за г-жа М. Танева, г-жа И. Енева и всички ученици, които се включиха в празника и допринесоха с труда и вдъхновението си за провеждането на това забавно, нестандартно и атрактивно тържество.

Адмирации за новаторството, креативността и ентусиазма, които г-жа Маргарита Танева вложи в осъществяването на нашия „Празник на книгата и четенето“!

 

От ръководството

Categories
Без категория

Ден на отворените врати

Всеки, който желае да разгледа обновеното ни училище, може да заповяда на 10 април от 9 до 17.30 часа. Добре дошли са не само бъдещите първокласници и техните родители, но и всички приятели на 13 ОУ.

Categories
Без категория

За бъдещите първокласници и техните родители

Ръководството на 13 ОУ има удоволствието да покани родителите на бъдещи първокласници на среща,
която ще се състои на 17 април от 18 часа. Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с приема за учебната 2019/2020 година.