Categories
Без категория

XXVII Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2020, Сърбия

„Заедно ще се справим”

        Приключи конкурса „Заедно ще се справим” на  XXVII Международен детски Великденски фестивал – Босилеград 2020, Сърбия . Традиционната форма на фестивала беше заместена с онлайн конкурс. Журито в състав: Сандра Стоименова, Стоян Александров, Владимир Миливоевич, Любиша Пенев и Александър Димитров, много внимателно и отговорно даде своята оценка и избра най-добрите в различните категории.

      В категорията „Най-оригинално Великденско яйце„ (от общо 119 снимки) 1-во място спечели  Исиана Николаева Илева от V б клас.

              Ръководството на училището и целият колектив изказват своите поздравления към Исиана Илиева и г-жа Д. Дерлаева, за призовото първо място, вложения труд, участието в конкурса и показаната  оригиналност.

 

 

Categories
Без категория

Ден на Земята 2020 – Предизвикателството

 

Ден на Земята 2020 – Предизвикателството

       По повод Денят на Земята 2020 г. посветен на климатичните промени, представляващи предизвикателство за бъдещето, за опазване и възстановяване на нашата планета, учениците от IV „в“ клас участващи в клуб „Аз обичам природата“ се включиха в конкурс организиран от Рeгионална инспекция по околната среда и водите гр. Пловдив. Под ръководството на класният ръководител Антоанета Сакалова (ръководител и на клуб „Аз обичам природата“) децата с желание се включиха в инициативата-предизвикателство и съвместно изработиха нестандартна презентация в приложение Sway на  платформа Office 365.

22 април – ден на Земята (Презентация)

С нея те отправят апел: „Обичайте природата и я пазете чиста и непокътната, защото тя е нашият дом!“. Нашите малки природолюбители призовават: “Земята е жива. Да пазим Земята, за да ги има децата, цветята, пролет и лято, есен и зима, дървета, животни …“. Това, че няма как да се съберем заедно, не означава, че няма да покажем своята любов към събуждащата се природа, която не се интересува от вируси и болести. Земята се нуждае от нас повече от всякога! Да ѝ дадем своята любов!

Рeгионална инспекция по околната среда и водите – Пловдив  благодариха на децата със следното писмо:

„Скъпи ученици,

Благодарим за прекрасната презентация, която сте ни изпратили.

Също Ви поздравяваме за Деня на Земята и Ви пожелаваме да бъдете много здрави и да сте все така отговорни към природата!

Милослава Михайлова –

Главен експерт „Връзки с обществеността“

                Ръководството на училището отправя своите поздрави към учениците от IV „в“ клас и техният ръководител г-жа Антоанета Сакалова за вложения труд, инициативност и отправените послания.