Categories
Без категория

Отбелязване на 24 май – Ден на славянската писменост и култура в III А клас

                      По идея на г-жа Венета Иванова, подкрепяща инициативата на Министерството на образованието и науката, чрез Регионално управление на образованието – Стара Загора, организира и насърчи своите възпитаници от IIIа клас да създадат електронна книжка посветена на Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Денят на славянската писменост и култура

        Тази интересна и нестандартна книжка е направена в Book Creator – Chrome приложение за създаване на е-книги. На учениците е поставена задача да научат стих посветен на българската просвета и култура, да направят видео-клип и да го изпратят. На всички страници, последователно и атрактивно е разположена глаголицата от Кирил и Методий. Страниците са естетически оформени, с подбрани за празника мисли, а в качените записи децата рецитират с желание и приповдигнато настроение.

       Чрез този свой продукт малките ученици от IIIа клас имат фантастичната възможност да споделят наученото по един необичаен и нестандартен начин и с чувство за гордост да изразят своята национална принадлежност, духовност и родолюбие.
       Ръководството на училището изказва своите поздравления и адмирации към учениците от IIIа клас и техният класен ръководител г-жа Венета Иванова за вложения труд, креативност и ентусиазъм. За това, че пазят силата на духа, националната принадлежност и вярата в бъдещето ни чрез гордостта от историята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *